Cerruti

Het Italiaanse Lanificio Cerruti produceert luxe modestoffen sinds 1881 in Biella, Italië.

In de Italiaanse provincie Biella ligt een gebied waar kwaliteitstextiel wordt vervaardigd. Dit textielgebied telt 1000 bedrijven, waar 20000 mensen werkzaam zijn en waar 40 procent wordt geproduceerd van alle hoogwaardige stoffen die wereldwijd worden verkocht. Hier komt onder andere de stof vandaan waarvan astronautenpakken worden vervaardigd en de stof waarmee de nieuwe sofa’s van het Witte Huis worden bekleed.

fabriek

Nino Cerruti (geboren 25 september 1930 in Biella, Piemonte, Italië), richtte zijn eigen haute couture huis op in 1967 in Parijs. Al sinds zijn twintigste, na de vroegtijdige dood van zijn vader, staat hij aan het hoofd van het Italiaanse familiebedrijf Lanificio Fratelli Cerruti, dat in 1881 werd opgericht door zijn grootvader.

Buiten het ontwikkelen van stoffen, heeft men zich onder meer ook gespecialiseerd in de finishing van hun stoffen. De stoffen vallen soepel en hebben een fijne touch. Puttend uit zijn ervaring in het produceren van uitstekende stoffen, startte Cerruti met de productie van kleding in de late jaren ’50. Zijn eerste herencollectie- werd getoond in 1957 en werd destijds beschouwd als een revolutie in herenkleding.

The TailorMates WebsiteSchilderijtjes2

Deze week heeft The TailorMates een aantal prachtige stoffen van Cerruti aan zijn collectie kunnen toevoegen.

De LANAelusso Collectie

130 jaar ervaring in het ontwikkelen en ontwerpen van de beste stoffen. Genoeg reden dus voor Cerruti om samen te werken met Lanna Lusso. De unieke samenwerking heeft geresulteerd in een select aantal stoffen, gemaakt van de beste wol uit Australië. Een unieke collectie die de klant met passie voor het product zal opvrolijken.

De LANAelusso collectie is bij The TailorMates verkrijgbaar vanaf € 1.100,-

De Nobility 150’s AAAAA Collectie

De Letter A is een eeuwenoude methode voor het aangegeven van de kwaliteit van een stof, gebaseerd op de lengte, glans en kleur. De schapen in Queensland, Australië, die uitsluitend gebruikt worden voor de productie van de AAAAA wol, dragen een speciale jas om ze te beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden.

De collectie bestaat uit luxueuze stoffen die voldoen aan de vraag naar subjectiviteit en het authentieke verlangen naar differentiatie. De Nobility 150’s AAAAA Collectie is bij The TailorMates verkrijgbaar vanaf € 1.300,-

 

Afspraak maken

 

by Luc van Emmerik