Wanneer je een maatpak draagt maak je niet alleen meer indruk op anderen, maar je functioneert ook beter. Dit is gebleken uit een onderzoek aan de California State University in Northridge,

 

Een van de belangrijkste vragen van het onderzoek was: Wat is het effect van een maatpak op je prestatievermogen. Om hierachter te komen, lieten ze deelnemers een aantal serie experimenten uitvoeren. Een keer in hun ‘normale’ kleding en een keer in een op maat gemaakt kostuum.

Een pak op maat helpt!

Wat bleek: in hun nette kleding waren de deelnemers beter in staat complexe problemen op te lossen en abstracter te denken, in plaats van te blijven hangen in details. Abstract kunnen denken en afstand kunnen nemen, zijn belangrijke voorwaarden voor succes in het professionele leven. Ook zijn abstracte denkers minder geneigd om  onverantwoorde financiële beslissingen te nemen.

“Door een pak te dragen, voelen we ons krachtiger,” zegt onderzoeker Abraham Rutchick over de uitkomst in de Amerikaanse krant The Atlantic. “Het heeft direct invloed op de manier waarop we de wereld om ons heen ervaren.” Het devies lijkt dus: wie succes wil zijn, doet er goed aan iedere dag een pak te dragen.

 


 

 
succes social

 

by Luc van Emmerik